+31 497 726582
WORKWEAR THAT DOES THE JOB

WERKKLEDING VOOR SCHILDERS

WERKKLEDING VOOR SCHILDERS

Werkkleding van Tricorp wordt door verschillende beroepsgroepen gebruikt. Zo ook door vele schilders in Nederland. Door de jaren heen is de kleding steeds meer aangepast op de behoeftes van de schilder.

De werkkleding van de schilder is namelijk niet in een outfit samen te vatten. Een schilder komt de ene dag in contact met extreme warmte van een verfbrander en een andere dag staat hij buiten te werken in de warme zon.

WAAR MOET WERKKLEDING VOOR EEN SCHILDER AAN VOLDOEN?

Voor elke situatie heeft een schilder andere eisen aan zijn werkkleding. In de meeste gevallen is een katoenen shirt of polo in combinatie met een stevige korte of lange werkbroek afdoende. Verandert de omgevingstemperatuur, dan is vaak andere werkkleding de oplossing. De garderobe van een schilder is dan ook heel divers. Hieronder hebben we verschillende eisen van de schilder op een rijtje gezet:

CERTIFICERING

Brandwerende werkkleding moet voldoen aan de EN ISO11612, EN ISO 11611, EN ISO 14116, EN1149. Bent u opzoek naar werkkleding met specifieke normeringen of bekijk onze multinorm collectie.

 

GOEDE PASVORM

Het is belangrijk dat schilderskleding niet te ruim zit. Schilders werken vaak op ladders of steigers met uitstekende elementen en als de kleding te ruim zit kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Dit geldt ook voor werkkleding waar gereedschapslussen of extra zakken aanzitten die kunnen uitsteken.

TEMPERATUUR

Omdat schilders vaak in andere omgevingen en temperaturen werken (buiten, binnen, zomer, winter) is het belangrijk dat hier bij de aanschaf rekening mee gehouden wordt. Meer lagen houden kou en wind tegen. Voor het werken in de zon zijn er speciale shirts met UV-blocker die ook een ademende en koelende werking hebben.

 

WITTE SCHILDERSKLEDING

Alhoewel schilderskleding in allerlei kleuren worden geproduceerd, wordt vaak de voorkeur gegeven aan witte kleding. Dit heeft meerdere redenen. Schilders dragen tijdens het werk vaak witte kleding omdat wit de kleur waarmee gewerkt wordt niet beïnvloedt. Ook zorgt het ervoor dat er geen licht wordt weggenomen. Wanneer een schilder een muur of plafond wit maakt in een oranje overal dan zal de schilder in een gele omgeving werken. Wit is de meest gebruikte verfkleur. Hiernaast werken schilders ook vaak met gevaarlijke stoffen zoals thinner. Het is dan fijn om gelijk te kunnen zien als het op je kleding is gekomen.