+31 497 726582
WORKWEAR THAT DOES THE JOB

HET MILIEU IN HET MIDDELPUNT

HET MILIEU IN HET MIDDELPUNT

Blaklader nieuwtje:

Er worden jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen kledingstukken geproduceerd voor de Europese markt in de productie-eenheden van Blåkläder. We werken hard om de negatieve milieueffecten die onze producten en hun productie kunnen hebben, te minimaliseren. Alles van chemicaliën, warmte, elektriciteitsverbruik en transport wordt gecontroleerd en beperkt.

Wij zijn van mening dat één van de hoekstenen van een duurzaam milieuproces goede communicatie is en  het bezoeken van onze leveranciers en productiefaciliteiten. Daarom reizen we voortdurend naar onze leveranciers, om een langdurige relatie op te bouwen en ervoor te zorgen dat al onze milieu-eisen worden nageleefd. Om ons extra veilig te voelen, geven we voorkeur aan leveranciers die een uitgesproken milieuproces hebben. Tegelijkertijd ontwikkelen wij al onze producten op zo'n manier, dat ze van hoge kwaliteit zijn en ze langdurig kunnen worden gebruikt - en daarmee de grondstoffen van de aarde besparen.

Blåkläder is gecertificeerd volgens het ISO 14001 milieumanagementsysteem en ontwikkelen onze milieuprocessen voortdurend. Wij zijn ook aangesloten bij REPA en nemen dus onze verantwoordelijkheid voor het recyclen van plastic, metaal, papier/karton en golfkarton.

We werken ook actief met REACH, 1907/2006/EC, de Europese Chemische verordening en het veilig gebruik daarvan. Als een verlenging van ons chemisch werk geven we voorrang aan het werken met Oeko-tex gecertificeerde stoffen en componenten.