+31 497 726582
WORKWEAR THAT DOES THE JOB

Blog

FUNCTIONEEL GEKLEED,VEILIG EN ER GOED UITZIEN

Wij maken al sinds 1959 professionele werkkleding. Tegenwoordig is Blåkläder één van Zweden’s belangrijkste producenten van werkkleding. 
Ons doel is om producten te maken die uw werk comfortabeler, gemakkelijker en veiliger maken. Kleding die tegen een stootje kan. We testen regelmatig onze grondstoffen om ten allen tijde een uitstekende kwaliteit te garanderen. Onze laboratoria testen slijtage, scheur- en trekweerstand, kleurechtheid en krimp. We zijn gecertificeerd volgens het ISO 9001 kwaliteitsmanagement systeem en het ISO 14001 milieuzorgsysteem. Wij vinden het van groot belang dat onze producten en onze productie zo weinig mogelijk negatieve invloed hebben op het milieu.

Iedere zak, naad, knoop en stof moet functioneel zijn.
Met onze eigen productie en productontwikkeling, kunnen we de functionaliteit en kwaliteit garanderen tot in het kleinste detail. Elk kled

WERKKLEDING VOOR SCHILDERS

WERKKLEDING VOOR SCHILDERS

Werkkleding van Tricorp wordt door verschillende beroepsgroepen gebruikt. Zo ook door vele schilders in Nederland. Door de jaren heen is de kleding steeds meer aangepast op de behoeftes van de schilder.

De werkkleding van de schilder is namelijk niet in een outfit samen te vatten. Een schilder komt de ene dag in contact met extreme warmte van een verfbrander en een andere dag staat hij buiten te werken in de warme zon.

WAAR MOET WERKKLEDING VOOR EEN SCHILDER AAN VOLDOEN?

Voor elke situatie heeft een schilder andere eisen aan zijn werkkleding. In d

Waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid moet voldoen aan de Europese norm voor signaalkleding, de EN ISO 20471. Deze norm is ingedeeld in klassen afhankelijk van de mate van zichtbaarheid/reflectievermogen.

 

EN ISO 20471 VERVANGT DE EN 471

 

De EN ISO 20471 vervangt de EN 471. Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe eisen beter zijn afgestemd op de praktijk. Ook zijn een aantal kwaliteitseisen aangescherpt in deze nieuwe norm voor reflectiekleding: alleen reflectiebanden van de hoog

ALLES OVER BAMBOO

ALLES OVER BAMBOO

BAMBOO

Bamboo behoort tot de snelst groeiende grassoorten en kan 1 meter per dag groeien. Bamboo stelt weinig eisen aan de omgeving en de grond: het heeft weinig water nodig en kan ook op voedingsarme grond worden verbouwd. Het bamboo dat voor textiel wordt gebruikt is afkomstig uit China.

 

KENMERKEN VAN BAMBOO

Bamboo beschikt over een aantal unieke eigenschappen: de anti-bacteriële werking van de bamboe-vezels voorkomt vervelende ‘luchtjes’ en maakt bamboo en bamboo charcoal tot populaire materialen voor werkkleding

CHEMICALIËN IN TEXTIEL

CHEMICALIËN IN TEXTIEL

Om textiel van de gewenste kwaliteit en eigenschappen te vervaardigen, zijn er chemicaliën nodig. Chemicaliën hoeven daarom echter niet altijd slecht te zijn. Alles hangt af van de juiste keuze. Elke dag werken wij eraan om die juiste keuzes te maken.

Binnen Europa is de REACH-verordening betreffende registratie, evaluatie, vergunning en beperking van chemicaliën gericht op het gebruik en de aanwezigheid van schadelijke stoffen in producten en oplossingen. Het doel van REACH is de bescherming van de mens

HET MILIEU IN HET MIDDELPUNT

HET MILIEU IN HET MIDDELPUNT

Blaklader nieuwtje:

Er worden jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen kledingstukken geproduceerd voor de Europese markt in de productie-eenheden van Blåkläder. We werken hard om de negatieve milieueffecten die onze producten en hun productie kunnen hebben, te minimaliseren. Alles van chemicaliën, warmte, elektriciteitsverbruik en transport wordt gecontroleerd en beperkt.

Wij zijn van mening dat één van de hoekstenen van een duurzaam milieuproces goede communicatie is en  het bezoeken van onze leveranciers en productie

Elten Maddox Zwart/Rood Welmaxx

Elten Maddox Zwart/Rood Welmaxx

Elten introduceert de nieuwe Elten Maddox met Welmaxx zool. Een sportieve veiligheidsschoen die bovendien zeer comforatbel zit. Volledig uitgerust met een metaalvrije penetratieremmer en stalen kap. De Maddox is een exte allrounder. Niet allen op het gebied van veiligheid, tevens heeft de Maddox een BASFs zoolplaat. De Maddox daagt je met zijn sportieve uitstraling uit om het beste uit de schoen en jezelf te halen.

 

729561-50-1